Η Τιτίκα ήρθε στα χέρια μας το καλοκαίρι του ’21. Τη βρήκαν στο δρόμο με λιγοστό τρίχωμα να της έχει απομείνει. Σίγουρα ήταν μια εγκατάλειψη. Σίγουρα είχε μια οικογένεια που “τρόμαξε” όταν την είδε να χάνει το τρίχωμα της και να αρρωσταίνει, και απλώς την ξεφορτώθηκε.
Η Τιτίκα έτρεξε να ξαπλώσει στο σκυλοκρέβατο που της δώσαμε σαν να ήταν από πάντα δικό της. Μας αγάπησε και την αγαπήσαμε παράφορα.
Η κατάσταση της ;ήταν απελπιστική. Σάπια δόντια της προκάλεσαν φλεγμονή και δημιούργησαν μια τρύπα στο στόμα της. Το αντιμετωπίσαμε. Αμέσως μετά οι εξετάσεις της έδειξαν λεϊσμάνια και ένα πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό. Πριν αρχίσει θεραπεία η Τιτίκα καταρρέει με απίστευτα χαμηλό αιματοκρίτη. Αδυνάτισε, σχεδόν παρέλυσε. Υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος από άλλο ζωάκι του καταφυγίου μας με χαμηλές πιθανότητες να ανακάμψει. Όμως η μικρή μας δεν είχε κανένα σκοπό να μας αφήσει. Και της υποσχεθήκαμε να την κάνουμε καλά. Φιλοξενήθηκε στα σπίτια μας, την ταΐζαμε στο στόμα και με σύριγγα της δίναμε νερό. Κοιμόταν πολύ, ήταν αδύναμη όμως ποτέ δεν σταμάτησε να κουνάει την ουρά της, να απολαμβάνει τα κρεβάτια μας και να θέλει να ζήσει.
Από εκεί και πέρα μεσολάβησαν άπειρες τακτικές εξετάσεις όλων των ειδών, επισκέψεις σε γιατρούς και θεραπείες με την ίδια να γίνεται όλο και πιο δυνατή, όλο και καλύτερα. Η Τιτίκα έγινε η μασκότ μας, μας συνόδευσε σε εκδηλώσεις και επισκέψεις σε σχολεία με όλους να την ερωτεύονται.
Είναι ένα πλάσμα που ποτέ δεν έχασε την ζωντάνια του, λαίμαργη με το φαγητό και πολύ απαιτητική στα χάδια της. Πολλοί αναρωτήθηκαν ερχόμενοι στο καταφύγιο τι κάνει ένα σκυλάκι σαν και αυτήν εκεί μέσα…
Μα όλα μας τα ζώα είναι σαν αυτήν. Έχουν τη δική τους ιστορία , συνήθως λυπηρή, που δυστυχώς δεν προλαβαίνουν να τη μοιραστούν καθώς η ζωή τους περνάει μέσα στο καταφύγιο.
Η Τιτίκα είναι πλέον καλά, παίρνει ένα χαπάκι χαμηλού κόστους καθημερινά για κάποιους μήνες ακόμα. Είναι 6 κιλά και 7 ετών. Χαδιάρα, δραστήρια ,ξέρει από λουρί και της αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Ελπίζουμε πως υπάρχει μια οικογένεια γι’ αυτήν εκεί έξω που θα θελήσει να την υιοθετήσει υπεύθυνα λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό της, το οποίο θα δοθεί αναλυτικά από τον γιατρό της.
Έχει άπειρη όρεξη για ζωή και είναι κρίμα να την περάσει σε ένα κλουβί. Μην προσπερνάτε τα ενήλικα ζώα, καταδικάζονται στα καταφύγια.

 

Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Δήμου Εορδαίας