Με την έξαρση του Covid-19 στη χώρα μας, αναπόφευκτα επιστρέψαμε στην περίοδο της καραντίνας.Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι η ανάγκη των πιστών μας φίλων για τις καθημερινές τους βόλτες. Όπως και την άνοιξη, έτσι και τώρα μας δίνονται τρεις διαθέσιμες επιλογές για τη μετακίνησή μας με το κατοικίδιό μας:

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 , γράφοντας: 6 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί στην εξής εξαίρεση από την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δυο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου».

Συμπλήρωση εντύπου

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έγγραφο, στο οποίο θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και το κουτάκι με την ένδειξη Β6 για την κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Το έντυπο υπάρχει στην ιστοσελίδα forma.gov.gr και θα πρέπει να το έχετε μαζί σας κάθε φορά.

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια χειρόγραφη βεβαίωση, με τις εξής πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, λόγος μετακίνησης – δηλαδή «κίνηση με κατοικίδιο ζώο» – ημερομηνία, ώρα και υπογραφή. Σημειώνεται ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εξόδου, οι πολίτες οφείλουν να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Σίτιση αδέσποτων ζώων

Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα, αρχικά θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Επιπροσθέτως, θα ισχύουν τα παρακάτω:

  • Εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.
  • Στην περιοχή τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίησή της θα είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος.

Σε περίπτωση ανάγκης, η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Συντακτική ομάδα Pet City

 

Πηγή: Pet City Magazine