Οι περισσότεροι κηδεμόνες κατοικίδιων θεωρούν ότι είναι απαραίτητο το ζωάκι τους να φέρει μία ταυτότητα στο λαιμό του. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που το πράττουν πραγματικά. Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου, μας καθιστά αυτομάτως υπεύθυνους για την ασφάλεια και την ευημερία του. Έτσι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια ενημερωμένη ταυτότητα στο περιλαίμιό του.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική;

Αρχικά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο σκύλος ή η γάτα μας είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από τον έλεγχό μας και να χαθεί. Σύμφωνα με έρευνες, 1 στα 3 κατοικίδια ζώα μπορεί να χαθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνότερα στις γατούλες μας, οι οποίες έχουν ανάγκη από ελευθερία και ανεξαρτησία και συχνά κυκλοφορούν εκτός σπιτιού. Ακόμα και σε πιο ακραίες περιπτώσεις όπως ένα ατύχημα ή μία πυρκαγιά, η ύπαρξη ταυτότητας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Η ταυτότητα δίνει τη δυνατότητα να χαράξουμε επάνω της το όνομα του πιστού μας φίλου αλλά και στοιχεία επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο, όνομα κηδεμόνα και διεύθυνση. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι όποιος βρει το κατοικίδιό μας, θα το επιστρέψει σε εμάς ή θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.

Επιπλέον, αποτελεί απόδειξη του ότι δεν πρόκειται για αδέσποτο ζώο. Έτσι, δεν θα έχει και την “τύχη” ενός αδέσποτου, κάνοντας πιο εύκολο σε κάποιον άγνωστο το να το πλησιάσει και να βοηθήσει στην αναζήτηση της οικογένειάς του. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας όλα τα κατοικίδια ζωάκια να φέρουν ένα περιλαίμιο με την προσωπική τους ταυτότητα.

Κάντε τη σωστή επιλογή

Υλικό: Προτιμήστε μεταλλικές ταυτότητες, επειδή η χάραξη των στοιχείων σε βάθος, αποκλείει την πιθανότητα να σβηστούν ή να αλλοιωθούν.

Σχήμα: Προσέξτε το σχήμα τους, καθώς αν το περίγραμμά τους αποτελείται από γωνίες, μπορούν να βλάψουν το κατοικίδιό σας. Επιλέξτε ταυτότητες με στρογγυλεμένες άκρες.

Μέγεθος: Αναζητήστε το κατάλληλο μέγεθος, ανάλογα με το μέγεθος του ζώου και με τα γράμματα που θα χαραχτούν, ώστε να διακρίνονται εύκολα.

Συντακτική ομάδα Pet City

 

Πηγή: Pet City Magazine