Συχνά χρειάζεται να μετακινηθούμε μαζί με το κατοικίδιό μας για να εξυπηρετήσουμε διάφορες ανάγκες. Πραγματοποιούμε τόσο κοντινές όσο και μακρινές αποστάσεις. Από το να επισκεφθούμε τον κτηνίατρό του μέχρι να κάνουμε ένα ταξίδι. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης είναι η μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση μακρινής διαδρομής, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο πιστός μας φίλος είναι ασφαλής καθ΄ όλη τη διάρκειά της; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και κάντε τη διαδρομή σας ευχάριστη για το ζωάκι σας.

Η αλήθεια είναι ότι τα ζώα προτιμούν το αυτοκίνητο σε σχέση με άλλα μεταφορικά μέσα. Ωστόσο, αν η διαδρομή σας είναι μεγάλη, καλό θα ήταν για ένα διάστημα πριν το ταξίδι σας να διανύετε καθημερινά κοντινές αποστάσεις μεγαλώνοντας σταδιακά τη διάρκεια ώστε να συνηθίσει το περιβάλλον και την κίνηση. Επειδή πολλά σκυλάκια εμφανίζουν συμπτώματα ζαλάδας ή ναυτίας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν το ταξίδι, ώστε να χορηγήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή αν χρειάζεται για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μην έχετε δώσει τροφή, λιχουδιά ή οτιδήποτε φαγώσιμο στο σκυλάκι σας τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη της μετακίνησης. Μην παραλείπετε τις συχνές στάσεις για ολιγόλεπτη βόλτα στη φύση και για νερό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας κρατήστε ασφαλές το κατοικίδιό σας, στο πίσω κάθισμα με το λουρί του ή κάποια ζώνη αυτοκινήτου για να παραμείνει στη θέση του. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για μικρόσωμο σκυλάκι ή γάτα μπορείτε να τα μεταφέρετε μέσα σε κλουβί ή τσάντα μεταφοράς. Δώστε προσοχή στα παράθυρα ώστε να είναι κλειστά (αν υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος των διακοπτών ακόμα καλύτερα), για να μη βγάζουν το κεφάλι τους έξω.

Αν μεταφέρετε μικρά ζώα ή πτηνά διατηρήστε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μία μέτρια θερμοκρασία, καθώς είναι ευαίσθητα σε ακραίες τιμές της.

Σε κάθε περίπτωση μην αφήσετε μόνο του το κατοικίδιό σας μέσα στο αυτοκίνητο, επιβλέποντας συχνά τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συντακτική ομάδα Pet City

 

Πηγή: Pet City Magazine

Φωτογραφία: Περιοδικό Κ – Η Καθημερινή