Tα πτηνά μπορεί να είναι διασκεδαστικά και να κρύβουν συνεχώς εκπλήξεις. Το σημαντικό όμως είναι να ερευνάτε κάθε τύπο πτηνού και να διασφαλίζετε ότι ο τρόπος ζωής σας ταιριάζει με τις ανάγκες του.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (BUDGIES)
Εμφάνιση: Αυτά τα μικρά πτηνά τα βρίσκει κάποιος σε πολλά χρώματα, αλλά κυρίως σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου ή του κίτρινου και μένουν σε ομάδες. Εάν τα αρσενικά και τα θηλυκά μείνουν μαζί μπορεί να προσπαθήσουν να αναπαραχθούν.
Φωνή: Πανηγυρισμοί και σφυρίγματα.
Διατροφή: Ένα ισορροπημένο μείγμα για παπαγαλάκια που περιέχει κατάλληλους κόκκους και σπόρους ή μια πλήρη διατροφή με πέλλετ καθώς και λιχουδιές φρούτων και λαχανικών.
Διάρκεια Ζωής: Έως 15 χρόνια

 

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (LOVEBIRDS)
Εμφάνιση: Αυτά τα μικροσκοπικά μέλη της οικογένειας παπαγάλων είναι έξυπνα, διασκεδαστικά και πολύχρωμα. Καλύτερα μένουν σε ζευγάρια, αλλά μπορούν επίσης να μείνουν σε ομάδες σε κλουβιά.
Φωνή: Μπορούν να μιμηθούν απλούς ήχους, όπως σφυρίχτρες και κουδούνια.
Διατροφή: Ένα ισορροπημένο μείγμα για κοκατίλ και παπαγαλάκια που περιέχει δημητριακά, σπόρους και φρούτα ή μια πλήρη διατροφή σβόλων.
Διάρκεια Ζωής: Έως 20 χρόνια

 

ΚΟΚΑΤΙΛ
Εμφάνιση: Κοινωνικά πτηνά με ένα διακριτικό φουντωτό στέμμα. Απολαμβάνουν να ζουν μαζί με άλλο κοκατίλ για παρέα. Πολλά κοκατίλ είναι ήσυχα και απολαμβάνουν την ανθρώπινη επαφή.
Φωνή: Σφυρίγματα με δυνατότητα μίμησης ορισμένων ήχων.
Διατροφή: Ένα ισορροπημένο μείγμα κοκτέιλ, με κατάλληλους κόκκους και σπόρους ή μια πλήρη διατροφή πέλλετ, καθώς και λιχουδιές φρούτων και λαχανικών (περιστασιακά).
Διάρκεια Ζωής: Έως 20 χρόνια

 

ΖΕΒΡΑΚΙΑ
Εμφάνιση: Κοινωνικά πτηνά που είναι πιο ευτυχισμένα όταν ζουν σε ζεύγη ή ομάδες. Αγαπούν το μπάνιο και απολαμβάνουν έναν ελαφρύ ψεκασμό με νερό.
Φωνή: Απαλά τιτιβίσματα
Διατροφή: Ένα ισορροπημένο μείγμα με κατάλληλους κόκκους και σπόρους ή μια πλούσια διατροφή σε πέλλετ καθώς και φρέσκα πράσινα φύλλα.
Διάρκεια Ζωής: Περίπου 5 χρόνια

 

ΚΑΝΑΡΙΝΙA
Εμφάνιση: Φιλικά, κοινωνικά μικρά πτηνά που είναι στην πλειοψηφία τους κίτρινα. Κρατήστε τα σε ζευγάρια ή σε ομάδες σε μεγάλα κλουβιά.
Φωνή: Τα αρσενικά καναρίνια έχουν ένα όμορφο κελάηδισμα το οποίο το χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν τα θηλυκά.
Διατροφή: Ένα ισορροπημένο μείγμα για καναρίνια με κατάλληλους κόκκους και λιχουδιές φρούτων και λαχανικών περιστασιακά. Η αυγοτροφή μπορεί επίσης να δοθεί για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα φτερά τους.
Διάρκεια Ζωής: Έως 10 χρόνια.

 

 

Πηγές: Pet City Magazine, Περιοδικό Pets at home My Vip

Φωτογραφίες:  Zooplus Periodiko, PetBirds