Ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για τα κατοικίδιά μας την κρύα περίοδο του χειμώνα, αδιαμφισβήτητα είναι τα κρεβατάκια. Τι γνωρίζετε όμως για αυτά και πόσο απαραίτητα είναι για το σκυλάκι σας; Διαβάστε παρακάτω ορισμένες πολύτιμες συμβουλές και σημεία που πρέπει να προσέξετε, ώστε να αποκτήσει το σκυλάκι σας το δικό του κρεβατάκι!

Γιατί να παρέχετε ένα κρεβάτι στο κατοικίδιό σας

  1. Αποτελεί τον ιδιωτικό του χώρο: Όπως και εμείς, έτσι και τα κατοικίδιά μας χρειάζονται ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν το βράδυ και να ξεκουράζονται την ημέρα. Τι καλύτερο από το να έχουν το δικό τους; Επίσης, τα ζωάκια μας, όσο κοινωνικά και αν είναι, χρειάζονται ένα ήσυχο σημείο όπου θα απομονώνονται για να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν.
  2. Παρέχει ζεστασιά: Το χειμώνα τα σκυλάκια (κυρίως τα κοντότριχα) υποφέρουν από το κρύο. Ένα ζεστό κρεβατάκι είναι η ιδανική λύση για να του προσφέρετε μια ζεστή, χουχουλιάρκη γωνιά.
  3. Χαρίζει αίσθηση ασφάλειας και προστασίας: Είναι πολύ σημαντικό το σκυλάκι σας να νιώθει ότι είναι προστατευμένο και ασφαλές ακόμα και μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να πάρετε μαζί το κατοικίδιο σε ένα ταξίδι, το να έχει μαζί του το κρεβατάκι του είναι ένας εύκολος τρόπος να συνηθίσει το περιβάλλον του και να νιώσει άνετα.

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε

  1. Υλικό – ποιότητα: Η ποιότητα είναι το κλειδί για έναν καλό ύπνο! Το υλικό που είναι φτιαγμένο το κρεβατάκι θα πρέπει να είναι ανθεκτικό, καλής ποιότητας και να πλένεται εύκολα καθώς λερώνεται συχνά.
  2. Την άνεση: Το σκυλάκι σας θα πρέπει να νιώθει άνετα στο κρεβατάκι του. Αυτό συνεπάγεται να χωράει ολόκληρο μέσα σε αυτό. Προτιμήστε οβάλ κρεβάτια για σκυλάκια που τους αρέσει να κουλουριάζονται και πολυγωνικά για εκείνα που απλώνονται. Επίσης για τους σκύλους με αρθριτικά ή προβλήματα δυσπλασίας το κρεβατάκι θα πρέπει να έχει ειδικό στρώμα ώστε να μην ενοχλεί.
  3. Την ασφάλεια: Το κρεβατάκι που θα διαλέξετε δεν πρέπει να περιέχει μικρά αποσπώμενα μέρη, σχοινάκια ή κορδέλες τα οποία το σκυλάκι σας μπορεί να καταπιεί ή να μπλεχτεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Που θα το τοποθετήσετε

Επιλέξτε ένα απομονωμένο σημείο μέσα στο σπίτι με απόλυτη ησυχία για να μπορεί να ξεκουράζεται. Αποφύγετε τα μέρη που περνάτε συχνά, όπως διάδρομοι ή σαλόνι. Τα σημεία κάτω από το τραπέζι ή πίσω από κάποιο έπιπλο, δεν ενδείκνυνται καθώς το ζωάκι σας θα νιώθει περιορισμένο και δε θα έχει οπτική του χώρου. Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα δωμάτιο που είναι ζεστό. Ένα δωμάτιο με πολύ κρύο θα το αποτρέψει από το να κάθεται σε αυτό.

Πώς θα το συνηθίσει

Ένα έξυπνο κόλπο με άμεσο αποτέλεσμα, είναι να τοποθετήσετε στο κρεβατάκι ένα ρούχο σας που έχει τη μυρωδιά σας, κάνοντας το κατοικίδιό σας να το εμπιστευθεί αμέσως και να νιώσει ασφάλεια! Στα καταστήματα Pet City θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, σχημάτων και μεγεθών για το ιδανικό κρεβατάκι του κατοικίδιού σας!

Συντακτική ομάδα Pet City

 

Πηγή: Pet City Magazine