Το χειμώνα οι βροχερές μέρες αυξάνονται, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τις καθημερινές βόλτες με το σκύλο σας. Έστω και αν είναι σύντομες, είναι ζωτικής σημασίας για το ζωάκι σας και δεν πρέπει να αποφεύγονται. Απολαύστε λοιπόν τη βόλτα, που τόσο έχει ανάγκη, προσέχοντας τα εξής:

  1. Επιλέξτε την τοποθεσία: Μια βροχερή μέρα καλό θα ήταν να αποφύγετε πολυσύχναστους δρόμους με πολλά αυτοκίνητα και λακκούβες και να επιλέξετε έναν κοντινό προορισμό σε πάρκο. Δώστε προσοχή ώστε να μην πιει νερό από τα λιμνάζοντα σημεία του δρόμου και αποφύγετε σημεία που γλιστρούν.
  2. Μειώστε το χρόνο της βόλτας: Προτιμήστε να περιορίσετε τη βόλτα σας σε διάρκεια, μόνο για τα απαραίτητα, ώστε να είστε κοντά αν τα πράγματα δυσκολέψουν. Αν πριν ή κατά τη διάρκεια της βόλτας σας αντιληφθείτε ότι οι αστραπές ή οι βροντές θα κάνουν την εμφάνισή τους, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να βγείτε έξω ή να επιστρέψετε γρήγορα. Έτσι, θα αποφύγετε τον κίνδυνο αλλά και το φόβο που μπορεί να προκαλέσουν οι έντονοι ήχοι στο κατοικίδιό σας.
  3. Κατάλληλη ένδυση: Τόσο για το σκυλάκι σας όσο και για εσάς είναι πολύ σημαντικό να προστατευθείτε από τη βροχή. Επιλέξτε ειδικά αδιάβροχα για σκύλους (προτεινόμενα προϊόντα σε ένα banneraki). Αν πρόκειται για μικρόσωμο σκυλάκι μπορείτε να επιλέξετε και απλό ρουχαλάκι (προτεινόμενο προϊόν) το οποίο θα το αφαιρέσετε αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Για εσάς ένα αδιάβροχο και ένα ζευγάρι γαλότσες θα ήταν ιδανικά. Μην ξεχάσετε να έχετε πάντα μαζί σας μια πετσέτα αν χρειαστεί να στεγνώσετε το σκυλάκι σε περίπτωση καταιγίδας, ώστε να επαναφέρετε τη θερμοκρασία του σώματός του.
  4. Ομπρέλα: ενισχύστε την προστασία σας από τη βροχή με τις ειδικές ομπρέλες αντίστροφης δίπλωσης ( προτεινόμενο προϊόν) με εργονομική χειρολαβή σχήματος C για να την περάσετε στον καρπό ή να περαστεί ο οδηγός του σκύλου. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια ομπρέλα για σκύλους (προϊόν που έχουμε στα καταστήματα) που κουμπώνει πιο εύκολα στο περιλαίμιο του ζώου.

 

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα το σίγουρο είναι ότι θα πραγματοποιήσετε ανενόχλητοι μια ευχάριστη βόλτα στη βροχή!

 

Συντακτική ομάδα Pet City

 

Πηγή: Pet City Magazine

Φωτογραφία: popaganda.gr