Γνωρίστε τα αδεσποτάκια της πόλης μας

Μάλφι

Η Μάλφι ζει στην πλατεία τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι από τα πιο φιλικά και ανθρωποκεντρικά αδεσποτάκια της πόλης μας. Πρίν 3 χρόνια βρήκε καταφύγιο στο ταχυδρομείο όπου και γέννησε 8 υπέροχα μώρα, στειρώθηκε και από τότε ζει στην περιοχή, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει κανένα θέμα. Συνήθως θα την δείτε να κοιμάται στην είσοδο του ΟΤΕ ή στο στενό με τις καφετέριες.

Λωτάκος

Το αδεσποτάκι της φωτογραφίας είναι ο Λωτάκος, ζει εδώ και 4 χρόνια στην περιοχή του πέτρινου σχολείου. Έμεινε στον δρόμο όταν ο κηδεμόνας του έφυγε από την ζωή. Συνήθως κοιμάται κάτω από τα αυτοκίνητα ή τα τραπέζια ταβέρνας της περιοχής. Κάποιες φορές θα τον δείτε να τρέχει πίσω από αυτοκίνητα αποζητώντας την προσοχή των οδηγών.

Μάρκος – Λολίτα

Το γνωστό αγαπημένο ζευγαράκι της πόλης μας!!!!  θα τους δείτε παντού. Στο δημαρχείο, στο πάρκο, στην πλατεία, στα σχολεία….   Ο Μάρκος βρέθηκε ξαφνικά στην δρόμο, ένας αγαθός γίγαντας, αρχηγός στα νιάτα του,σε κάθε αγέλη,μέχρι που στειρώθηκε.         Η Λολίτα βρέθηκε μαζί με το αδερφάκι της στον δρόμο κουτάβι…από τότε πέρασαν 8 χρόνια, επέζησε από πολλές κακουχίες, αγαπημένη της συνήθεια να συνοδεύει τα παιδιά στο σχολείο.

Λόλα

Η Λόλα δεν χρειάζεται συστάσεις…. Γνωστή σε όλη την πόλη και ίσως ή πιο αγαπημένη αδέσποτη. Πάνω από 10 ετών πια, ζει στην περιοχή του πέτρινου σχολείου. Συνήθεια της να μπαίνει σε πολυκατοικίες και να χτυπάει τις πόρτες όπου γνωρίζει ότι θα κοιμηθεί ένα βράδυ στα ζεστά ή θα πάρει την λιχουδιά της. Αγαπημένη, επίσης και στα καφέ,τις ταβέρνες της περιοχής με σίγουρο κέρασμα.

Κανέλα

Η Κανέλα ζει εδώ και 4 χρόνια σε γειτονιά της Διοικητηρίου. Βρέθηκε σε ένα χωριό ταλαιπωρημένη με 6 μωρά. Αγαπητό ζωάκι στην περιοχή και φροντίζεται από όλους. Διεκδικεί τον χώρο της και δεν αφήνει άλλα αδέσποτα να οικειοποιηθούν την περιοχή.

Άρτεμις

Γιαγιούλα πλέον η Άρτεμις, έζησε όλη την ζωή της στον δρόμο… Η περιοχή της αρχικά ήταν το πολύκεντρο, έπειτα από ασθένεια που την ταλαιπώρησε μεταφέρθηκε προς τα κοιμητήρια του Αγ. Στεφάνου,όπου και βρήκε την φροντίδα που ήθελε. Σήμερα πηγαινοέρχεται και στις δυο περιοχές αναζητώντας μάταια, τον άνθρωπο που την φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Βιργινία

Αδέσποτη 1 χρόνο, ζει στο κανάλι συντροφιά με τα άλογα. Δεν ενοχλεί, θέλει την ησυχία της,θα αντιδράσει όμως στις πέτρες και στο κυνήγι. Δεν είναι κίνδυνος,απαιτεί σεβασμό.

Κουταβίτσα

Κουταβίτσα το όνομά της και έτσι θα παραμείνει εξαιτίας της συμπεριφορά της. Χαδιάρικο ζωάκι, το μόνο που ζητάει είναι ένα χάδι, λίγη προσοχή. Μωρό πετάχτηκε στα σκουπίδια,μεγάλωσε στο πάρκο εκτάκτων αναγκών και εκεί παραμένει, να ζητιανεύει την παρέα των κατοικίδιων ζώων και των κηδεμόνων τους. Αυτοκίνητο την χτύπησε και έσπασε το ποδαράκι της, κουτσαίνει και κλαίει κάποιες φορές, αποζητά την αγάπη μας.

Κανισούλα

Η μασκώτ του δημαρχείου. Μεγάλωσε στο Μουσικό σχολείο και τα τελευταία χρόνια έκανε σπίτι της τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου μας. Ήσυχη,δεν δημιουργεί προβλήματα και ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά του σχολείου,δίπλα στο δημαρχείο. Θα την δείτε να κοιμάται συνήθως παρέα με τον Μάρκο.

Λευκή

Βρέθηκε ετοιμόγεννη πίσω από το δημαρχείο. Μια πανέμορφη σκυλίτσα με καταπληκτικό χαρακτήρα. Κάποιες φορές θα την δείτε στην πλατεία,εκεί στο συντριβάνι και άλλοτε επί της οδού καπετάν Φούφα. Αποφεύγει τις φασαρίες και αποζητά την ανθρώπινη επαφή.

Πιτσιλωτή

Μια αδεσποτούλα που βρέθηκε στην πίσω πλευρά του ταχυδρομείου με 9 μωρά. Φιλικό πλάσμα που γρήγορα εμπιστεύτηκε τον άνθρωπο.Περιοχή της πλέον το κέντρο της πόλης,θα τη δείτε να κοιμάται στα <φιδάκια> μέσα στους θάμνους.

Λαιμού

Το όνομα της περίεργο ίσως για όποιον δεν την γνωρίζει. Ζει τα τελευταία 8 χρόνια στο πολύκεντρο με το παρεάκι της. Χειρουργήθηκε 2 φορές, όταν ο λαιμός της παρουσίασε υπερβολική διόγκωση, αφαιρέθηκαν κομματάκια σπασμένου οστού, παρά τις επεμβάσεις ο λαιμός της συνεχίζει να είναι σε διόγκωση εξαιτίας του σάλιου που δεν μπορεί να αποβάλλει. Εξ ου λοιπόν και το όνομα της.

Ηρακλής

Ο μικρός αλήτης είναι ο Ηρακλής !! Βολτάρει σε αρκετές περιοχές την ημέρα, όμως πάντα θα βρει καταφύγιο στο ανθοπωλείο <Ανεμώνα> επί της Παυλίδη Αδαμοπούλου και λίγο πιο κάτω προς τον σταθμό, όπου τον περιμένει πάντα φαγητό, νερό και μια στέγη να κοιμηθεί, από ανθρώπους που νοιάζονται γι αυτόν.

Κουτσή

Σέρνοντας το ποδαράκι της προσπαθούσε να μαζέψει τα μωρά της από τον δρόμο,όταν την πρωτοείδαμε. Η περιοχή που διεκδικεί είναι γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη, μη επιτρέποντας άλλα αδέσποτα εκεί. Αγαπητή σε όλους πια,αναγνωρίζοντας την ομορφιά της ψυχής της. Θα την δείτε να κοιμάται ή να παίζει με τις γάτες τις γειτονιάς.

Μπεζούλα

Μωρό πετάχτηκε με την αδερφή της στο πάρκο εκτάκτων αναγκών. Επιβίωσε,μεγάλωσε και κάποια στιγμή βρέθηκε στο ταχυδρομείο να προσπαθεί να ζεστάνει 11 μωρά μέσα στα χιόνια. Από τότε πέρασαν 5 χρόνια… Θα την δείτε στην πλατεία, αλλά κυρίως στο δρόμο μετά το γυράδικο <Καπετάνιος>, όπου και φροντίζεται από την γειτονιά, υπερβολικά θα λέγαμε, αφού το βάρος της πλέον είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε. Όταν βλέπει ζωάκια που συνοδεύονται θα τρέξει γαβγίζοντας ζητώντας γνωριμίες ,κάτι που τρομάζει τους κηδεμόνες και δικαιολογημένα λόγω του μεγέθους της,όμως πραγματικά είναι ένα άκακο πλάσμα.

Αρκουδίτσα

Αδερφή της Μπεζούλας, μεγάλωσε κι αυτή με δυσκολία στο πάρκο εκτάκτων αναγκών, κόντεψε να χάσει την ζωή της από δηλητήριο στο παλιό πάρκο κι όμως επιβίωσε από κάθε κακουχία. Υπέρβαρη, λόγω της αγάπης (λανθασμένη έννοια) που της έχουν στην γειτονιά όπου ζει τα τελευταία χρόνια,στον δρόμο κοντά στο γυράδικο <Καπετάνιος>. Αγαθό και άκακο πλάσμα.

Τιγράκος

Μπροστάρης σε κάθε πορεία διαμαρτυρίας για τους αδέσποτους φίλους του, να οδηγεί τον κόσμο !!

Θα τον …ακούσετε στον κεντρικό δρόμο να γαβγίζει σε αυτοκίνητα, κάτι που πολλοί νομίζουν επίθεση. Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως όλοι είναι ότι ζητάει την προσοχή μας και μόλις του μιλήσεις σταματά το γάβγισμα και το κυνήγι. Το πόδι του κουτσό από χτύπημα αυτοκινήτου…. Θα τον δείτε συνήθως να κοιμάται στα πεζοδρόμια, έξω από τα γυράδικα της πλατείας.

Κολόμπο

Κολόμπο!!! Ίσως το γηραιότερο αδέσποτο της πόλης μας.

Πατέρας του τιγράκου, ζει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή του κολυμβητηρίου. Φροντίζεται από πολλούς στην περιοχή του, ήσυχος, ήρεμος, με μια αρχοντιά να σε καθηλώνει.

Αξίζει τον σεβασμό μας !!!

Άρης

Ο άρχων της πλατείας!!

Ο Άρης μετανάστευσε από γειτονική πόλη…. Φοβικός, εφόσον έχασε την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο είδος…. Αυτό βέβαια δεν κράτησε πολύ , σύντομα έδειξε την αγάπη που έχει κυρίως στα νέα παιδιά. Κατηγορήθηκε για επιθέσεις, όμως όχι αδικαιολόγητα,αφού δέχτηκε επανειλημμένα ο ίδιος επιθέσεις με πέτρες ακόμη και παγάκια…

Θα τον συναντήσετε στο κεντρικό περίπτερο της πλατείας.

Νόστιμη

Δυο κουταβίτσες τρέχαν στο πάρκο της Αγ. Σκέπης … Μεγάλωσαν, στειρώθηκαν και ξαφνικά η μία χάθηκε από ανθρώπου χέρι… Η Νόστιμη έμεινε μόνη… Αρρώστησε, έκανε χημειοθεραπείες, το ξεπέρασε…. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο…το ξεπέρασε…. Δηλητηριάστηκε…. το ξεπέρασε.

Η περιοχή της το Υδραγωγείο.